Vem är det ni har haft kontakt med när ni bokat???

För att ni ska ha ett litet koll på vem som äger och driver företaget Örnatorpets gästranch kommer här en liten presentation...

Jag heter Nina Emanuelsson eller nja egentligen heter jag ju Karolina men det är knappt någon som kallar mig detta, förutom när det ringer någon telefonförsäljare eller från någon myndighet.

 
Jag är en glad 76:a med massor av energi, jag är uppvuxen här i Ullared. Som 15-åring kan jag lova er att jag ALDRIG skulle kunna tänka mig att bo kvar här, men nu som vuxen trivs jag som fisken i vattnet. Efter några år i Usa, några år i Schweiz, Falkenberg och Varberg var jag helt plötsligt tillbaka här i Ullared.

2015 bestämde jag mig för att hyra ut mitt bostadshus till Mattias och Viktoria. Jag bor nu 4 minuter bort tillsammans med familjen Ivarsson och mina barn Benjamin och Emilia. 

Örnatorpet är ett fantastiskt vackert, lugnt och skönt ställe nära till skogen och naturen, längtar man till kaoset ner i byn är det bara 4 minuter bort. 

RidturMin äldsta son heter Benjamin.
Han är en go och glad kille född feb 2003,
han gillar fart och fläkt. Cykla och att
köra 4-hjuling är något av det bästa han vet.

Min dotter heter Emilia.
Hon är född feb 2005,
hon gillar musik och dans i alla dess
former. Just nu är pianot en populär
plats att hänga vid, vilket retar gallfeber
på brorsan.


Båda barnen gillar hästar och de är nu stora noga att följa med ut på turer. Emilia gick på ridskola i MAA denna våren -11 och jag hoppas att hon vill fortsätta till våren. Nu kanske ni undrar varför hon inte går på ridlektioner här hemma... MEN hon har en vilja av stål och är envis som som mor, så denna fighten lämnar vi till någon annan ;-)

Förutom jobbet här hemma med stugorna/lägenheterna, hästarna och alla glada gäster jobbar jag även lite extra på Apelskolan, Ullared Lantmän och som instruktör inom fysiskträning tex. step, box, aerobic, core osv.

Hösten 2011 börajde jag studera vid Halmstad högskola, tanken är att jag ska på 4,5 år bli Idrottslärare i kombination med historia och religion. Detta kräver en hel del tid, och detta gör att jag inte tar emot några ridtuer just för tillfället.

Jag är en person som gillar att ha mycket omkring mig och detta är nog tur, annars hade det nog blivit lite för mycket ibland.
Allt löser sig, det är mitt motto!

Hästintresset har funnits sen jag var liten liten flicka. Jag började rida runt 6-års åldern och hade egen häst och en massa sköthästar sedan tidig tonålder.Crut i Ullared

Mellan 2001-2008 var det  mycket "hästjobb" då hade jag tillsammans med Silvio ridturer, ridläger, NH-träningar, NH-kruser, tillridningar, inridning, inackordering mm. Nu har jag minskat ner till att ha inackordering, och ridturer.

Rider det gör jag så klart så mycket jag bara hinner, men det är skönt att ha medryttare som hjälper till med hästarna. Just nu har jag tre egna hästar Crut, Royal Flush, Pompe.

Moltass R.I.P 

Förutom mina barn och sambo är Moltass en som gör mitt liv extra roligt. Han är det bästa köp jag någonsin gjort. Det finns inget bättre än när han kommer och lägger sitt stora fina huvud i mitt knä. Moltass ger mig så mycket och är med mig nästan överallt där en stor Berner sennen får plats. Han är hur snäll som helst och går lös här på gården hela dagarna. Kommer det någon så brukar det höras genom att hans skall rungar i bergen ;-) Han blir rätt bortskämd här med alla gäster som vill klappa och gosa med honom. Klappad vill han bli mest hela tiden, har man väl börjat så är han som ett frimärke och vill ha mer.

 

När jag kommer hem efter jobbet så blir han helt tokig och studsar runt som en tok, rätt roligt att se en hårig 60kg hund hoppa som en liten kanin. Moltass är född 2008 och kommer från en
liten kennel i Helsingborg vid namn Alfa Sennen.
Han är van vid alla slags hundar och det har aldrig varit problem men någon annan hund. Han är absolut inte aggresiv utan går hellre undan. Bästa kompisen heter Elton och är en Golden, han och Moltass är lika gamla och har busat sen dom var små valpar.

© 2011 Örnatorpet - Webmaster: Lithus Webbyrå Falkenberg